zdjęcia

Boczek wiejski

Jest to wyrób wytwarzany według starej tradycyjnej receptury. Dzięki długiemu wędzeniu w wędzarniach opalanych wyłącznie drewnem, boczek ten ma piękny kolor i wspaniały charakterystyczny mocno wyczuwalny smak wędzenia. Do produkcji używana jest wyłącznie sól peklująca i przyprawy naturalne.


Baleron wiejski

Delikatne, jednolite soczyste mięso wieprzowe. Wykorzystywana do wielu smakowitych potraw.


Kiełbasa głogowska

Wędlina wieprzowa w jelicie naturalnym poddana długotrwałej i precyzyjnej obróbce wędzarniczej. Charakteryzuje się ciemnobrązową barwą. Bez azotynu sodu.


Kiełbasa lisiecka

Kiełbasa lisiecka jest wytwarzana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego, głównie z szynki (85% składu). Zewnętrzna powłoka ma kolor ciemnobrązowy, wynikający z procesu naturalnego wędzenia, jest lśniąca i lekko pomarszczona, sucha w dotyku. W jej przekroju widoczne są jasne kawałki mięsa szynkowego. Posiada smak doprawionego mięsa wieprzowego z aromatami pieprzu i czosnku.


Kiełbasa wiejska

Jest wyśmienitą kiełbasą wieprzowo-wołową. Produkowana jest według tradycyjnych staropolskich receptur z naturalnymi przyprawami, bez konserwantów. Produkt bezglutenowy bez azotynu sodu.


Kiszka wiejska

Wędlina podrobowa w naturalnym jelicie wieprzowym. Aromatyczny, wyraźnie ziołowy smak zyskuje dzięki dodatkowi naturalnego mielonego pieprzu i ziela angielskiego.


Polędwica sopocka

Jest to wędzonka otrzymana ze schabu mięsa wieprzowego. Produkowana tradycyjną metodą peklowania. Wędzona prawdziwym dymem bukowego drewna, nie zawiera ulepszaczy.


Szynka wiejska

Jest to wyrób wyprodukowany wg starej tradycyjnej receptury. Dzięki długiemu wędzeniu w wędzarniach opalanych drewnem, szynka ta ma piękny kolor i wspaniały charakterystyczny mocno wyczuwalny smak. Do produkcji używana jest wyłącznie sól peklująca i przyprawy naturalne.


Rolada polędwicowa

Schab wieprzowy zawinęty w boczek formowany ręcznie przędzą wędliniarską. Rolowany z aromatycznymi przyprawami. Rolada wędzona w tradycyjnej wędzarni drewnem bukowym.


Kiełbasa szlachecka

Wyśmienita kiełbasa grubo rozdrobniona z mięsa wieprzowego. Wędzona, podsuszana w wędzarni opalanej drewnem bukowym. Doskonała jako zimna przekąska lub dodatek do różnego rodzaju kanapek.


Kiełbasa grilowa

Wytważana z mięsa wieprzowego peklowanego, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. Tradycyjny produkt na grilla. Wyróżnia się naturalnym smakiem z wyczuwalnym aromatem wędzenia.


Kiełbasa chłopska

Kiełbasa chłopska tradycyjnie wędzona. Jest odmianą kiełbas wieprzowych, nadziewana w naturalne jelita wieprzowe. Kiełbasa mocno przyprawiona.


Kabanos z tradycyjnej wędzarni

Kiełbasa średnio rozdrobniona z wyselekcjonowanych klas mięsa wieprzowego, produkowana przy użyciu naturalnych przypraw i osłonek baranich. Długotrwałe wędzenie i suszenie zapewnia ciemnowiśniowy kolor.


Biodrówka wiejska

Biodrówka wiejska

Delikatne, jednolite soczyste mięso wieprzowe. Wykorzystywana do wielu smakowitych potraw.


Szynka w ziołach

Szynka w ziołach

Szynka wędzona bardzo aromatyczna, przyprawiana świeżymi ziołami. Pieczona na ogniu i wędzona na naturalnym drewnie. Wyjątkowy zapach i smak.


Szynka z tłuszczykiem

Szynka z tłuszczykiem

Wielokrotnie wędzona i pieczoną na ogniu (drewno bukowe). Zawiera pewną część tłuszcu który podkreśla walory smakowe produktu. Idealna do wikwintnych kanapek i smacznych przystawek.


Żeberko

Żeberko

Wytwarzane według tradycyjnej receptury. Doskonały smak i aromat. Stosowane np. do żurku.


Frankfurterki

Frankfurterki

Wyprodukowane z selekcjonowanego mięsa wieprzowego, bardzo cienkie długo wędzone kiełbaski. Są odpowiednio doprawione naturalnymi przyprawami. Idealne na przekąskę.


Ligawka wieprzowa

Ligawka wieprzowa

Szlachetny kawałek mięsa. Wędzony na drewnie bukowym uwalnia swój niepowtarzalny aromat.


Polędwiczki wiejskie

Polęwiczki wiejskie

Polędwica z najlepszych kawałków schabu. Parokrotnie wędzona, i pieczona na ogniu (drewno bukowe). Idealna do kanapek i wykwintnych przystawek.